برای تهیه دمنوش برگ به (چای برگ به در واقع یک جوشانده است نه دمنوش) کافیست ۱۰ تا ۱۵ عدد برگ را در یک لیتر آب در قوری ترجیحا ظرف مسی حرارت دهید . وقتی جوش امد زیرش را کم کنید . نباید دیگر بجوشد . فقط گاهی برگها را بر هم بزنید وقتی که دو سوم اب بخار شد چای آماده است . شما می توانید از هل یا چوب دارچین برای معطر کردن و از عسل یا نبات برای شیرین کردن ان استفاده کنید .این دمنوش باعث باز شدن عروق کرونر می شود
آویشن کوهی ۲ قاشق غذاخوری
پونه کوهی ۱ قاشق غذاخوری
نبات و یا عسل
آب جوش ۲ پیمانه/ ۲ لیوان
کافیست مواد لازم را مخلوط کرده به مدت 15 دقیق در حرارت غیر مستقیم دم کنید
این نوشیدنی برای فصل پاییز و زمستان بسیار مناسب بوده و خاصیّت ضد عفونی کننده دارد، برای سرماخوردگی و دردهای پریود بسیار مناسب است.
- برای رفع سنگینی معده، نفخ و ناراحتیهای کبدی توصیه میشود.
- آرامش بخش و مناسب برای رفع خستگی است.
- دم کرده پونه برای اسهال و ناراحتی های عصبی اختلالات گوارشی مفید و موثر است.
- برای هضم غذا و برطرف کردن سکسکه مفید است.
- ضدعفونی کنندة مجاری تنفسی است و مناسب برای درمان بیماری های ریوی از جمله تنگی تنفس، آسم و سرفه است.
- مؤثر در درمان سرماخوردگی است.
– چای نعناع می تواند در تنفس بهتر به فرد کمک کرده راه تنفسی را باز کرده و حتی می تواند به صورت یک عامل ضد میکروبی در دهان عمل کند.
– چای نعناع و مصرف آن به مدت مداوم برای آرام کردن و از بین بردن ناراحتی های گوارشی مفید بوده و در درمان ناراحتی معده استفاده می شود. زمانی که جریان صفراوی افزایش می یابد، با نوشیدن چای نعنا به هضم سریعتر غذا کمک کنید.
– درد ناشی از نفخ و گاز معده با نوشیدن چای نعناع کاهش می یابد، به همین ترتیب، زمانی که دچار نفخ شدید شده اید و دل درد دارید، چای نعنا باعث کاهش و بهبود این وضعیت می شود.
– چای نعنا یک نوشیدنی اثر بخش برای تمدد اعصاب و شل سازی عضلات محسوب می شود. نعنا با خاصیت ضد درد هم در درمان جسمی و هم اعصاب بسیار مفید است. چای نعنا رقیق بوده و به راحتی جذب می شود.
دو قاشق غذا خوری گل گاوزبان به همراه دو عدد لیموی عمانی سوراخ شده (از آب لیمو هم می شود استفاده کرد)را در 4 لیوان آب جوش به مدت 5 تا 10 دقیقه غیر مستقیم حرارت می دهیم سپس به آن دو قاشق مربا خوری عسل(نبات هم می توان جایگزین کرد) اضافه کرده میل می کنید.
بهطور کلی، مصرف روزی یک وعده دمنوش گل گاوزبان برای افراد سالم مشکلی ایجاد نمیکند اما باید برای خرید گلها و برگهای باکیفیت و اصل به مکانهای معتبر مراجعه کرد چون گاهی در مخلوطکردن برگها و گلها در برخی عطاریها و مراکز فروش این محصولات تقلب اتفاق میافتد. خوردن این خوراکیهای تقلبی هم باعث بروز مشکلاتی مختلفی میشود.
ابتدا مقداری تخم بارهنگ را تهیه کنید. سپس 5 گرم آن را که معادل یک قاشق چای خوری است در یک لیوان آب جوش بریزید. منتظر باشید تا دمنوش سرد شود. سپس آن را میل کنید.
میزان مصرف دمنوش بارهنگ بین یک تا سه فنجان در روز توصیه می شود.
****دمنوش زنجبیل و دارچین
خواص دمنوش زنجبیل و دارچین
طبیعت دو ماده اصلی این دمنوش یعنی دارچین و زنجبیل گرم و خشک است. از اینرو مهمترین خاصیت این دمنوش انرژیزای گیاهی رفع سردی و بلغم از بدن است. تعدادی از مهمترین خواص چای زنجبیل و دارچین به شرح زیر است:
یکی از اصلی ترین و شناخته شده ترین خواص دمنوش زنجبیل و دارچین تاثیر آن در لاغری و کاهش وزن است. این دمنوش خاصیت چربیسوزی دارد و همزمان باعث کاهش اشتها میشود. لذا به کاهش وزن و لاغری به ویژه کاهش چربی شکم و پهلوها در مدت کوتاه کمک میکند.
از دیگر خواص چای دارچین و زنجبیل بهبود دردهای عضلانی و مفصلی است.
مصرف این دمنوش باعث افزایش انرژی و نشاط میشود. همچنین این دمنوش دارای خواصی است که می تواند تنش و استرس را از بین ببرد. دلیل اصلی آن هم عطر ویژهای است که این گیاهان در خود دارند.
دمنوش زنجبیل و دارچین به دلیل طبع گرمی که دارد در تقویت قوای جنسی موثر است.
از خواص چای دارچین و زنجبیل کمک به درمان برخی ناراحتیهای دستگاه گوارش مانند درمان سوء هاضمه، نفخ معده، تهوع و اسهالاست.
مصرف این دمنوش به کاهش درد دوران قاعدگی کمک میکند، البته از زیادهروی در مصرف آن باید خودداری کرد چون باعث افزایش خونریزی ماهانه میگردد.
دمنوش تهیه شده با زنجبیل و دارچین برای فصل زمستان بسیار مفید است و باعث گرم شدن بدن میشود. همچنین با تقویت سیستم ایمنی بدن در پیشگیری از سرماخوردگی موثر میباشد.
مصرف این دمنوش گیاهی برای کاهش چربی و کلسترول خون مفید است و همچنین در درمان تب موثر است.
مصرف این چای گیاهی باعث افزایش انرژی و تحریک جریان خون در بدن میگردد و در رفع مشکل پرخوابی و ضعف عمومی بدن مفید است.
بهدلیل میزان بالای آنتی اکسیدان در دارچین و زنجبیل، مصرف این دو ماده با یکدیگر میتواند باعث افزایش ایمنی بدن شود.
روش تهیه دمنوش:
4 لیوان اب را جوش آورده با 20 گرم ریشه یا پودر زنجبیل و چند تکه کوچک چوب دارچین در یک قوری (بهتر است چینی باشد)به مدت 10 دقیقه غیر مستقیم حرارت دهید .
دمنوش شما حاضر است این دمنوش را با عسل می توانید شیرین کنید همچین کمی اب لیمو طعم آن را خیلی بهتر می کند .نوش جان
این دمنوش لاغر کننده نیز هست و استفاد مدام آن باعث حذف چربی های پهلو و دور شکم می شود.
*** طرز تهیه دمنوش و چای ترش گرم
در یک فنجان آب جوش حدود10گرم برگ های خشک شده گل جامائیکا (چای ترش) بریزید و بگذارید 10 دقیقه بماند تا رنگ قرمز آن در بیاید. برای شیرین شدن مقداری عسل طبیعی یا استویا به آن اضافه کنید و در صورت تمایل تکه ای زنجبیل، دارچین یا نعناع در آن بیندازید و میل کنید.
طبع چای ترش سرد و خشک می باشد. چای ترش حاوی مقادیر بالایی ویتامین D، ویتامین C، ویتامین A، آهن، کلسیم، پتاسیم، اسید سیتریک و آنتی اکسیدان ها و آنتوسیانین می باشد.
چای ترش، رنگ قرمز و طعم ترش دارد و در سراسر جهان در تابستان و زمستان به عنوان یک نوشیدنی سرد و گرم کم کالری و بدون کافئین استفاده می شود
برای درست کردن چای دارچین دو روش وجود دارد :
1 – می توانید مقداری چوب دارچین را به آب جوش اضافه کرده و بگذارید 5 دقیقه به آرامی بجوشید و سپس 20 دقیقه دم کشیده و آن را مصرف کنید.
2 – می توانید مقداری پودر دارچین را به آب داخل قوری با دمای 80 درجه اضافه کرده و پس از 10 دقیقه دمنوش دارچین را نوش جان کنید.
دارچین را می توانید به چای سبز نیز اضافه کرده و از خواص آن برای لاغری بهره مند شوید. همچنین در صورت تمایل می توانید آن را با پودر زنجبیل نیز میل کنید.
برای تهیه دمونش به لیمو، ۳ تا ۱۰ گرم برگ این گیاه را در نیم لیتر آب جوش دم کرده و روزانه چند استکان آن را مصرف کنید. همچنین می توان یک قاشق چایخوری از برگ خشک آن را در نیم لیتر آب جوش دم کرده و مانند چای بنوشید.
به میزان 2 قاشق چای خوری چای سبز و یک قاشق چای خوری برگ نعنا را در سه لیوان اب جوش به مدت 10 دقیقه دم کنید و میل نمایید این دمنوش آرام بخش است و برای هضم زودتر غذا بسیار مناسب است و نفخ معده را برطرف می کند .
یک قاشق چایخوری برگ خشک شده زیتون رو در یک فنجان آب داغ به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه بخیسانید و میل بفرمایید. می تونید روزی ۳ فنجان از این دمنوش میل کنید. اگر از دمنوش تلخ خوشتون نمیاد می تونید از عسل برای شیرین کردن اون استفاده کنید. ترکیب برگ نعنا و برگ زیتون هم طعم مناسبی دارد.